A székely vidék fejlődési esélyeiről
Szerző: Admin
A székely vidék fejlődési esélyeiről
Egynapos konferenciát tartottak a székelyudvarhelyi Városháza Szent István termében június 27-én, amelyen bemutatták azt a kutatást, amelyben a tanyasi életmódot elemezték, illetve előadásokat tartottak az optimális tehéntartásról. A programot a REGA Régiókutató Egyesület, a Székelyföldi Regionális Tudományi Társaság (SZRTT) és a Lámpás Társaság munkatársai szervezték.

Bemutatták a Tanyasi életforma a Székelyföldön című kötetet, amelyet dr. Geréb László állított össze a dr. Kassay János (Székelyföldi Regionális Tudományi Társaság) és Amrus Tibor (Lámpás Társaság) által vezetett kutatások alapján. A kutatásban részt vett még dr. Ambrus Tünde, Demeter Sándor Lóránd, dr. Ferenczy Ferenc, dr. Ilyés Ferenc, Kánya József, Pálfi Kinga és Tankó László. A kutatást ámogatta és megrendelte a (magyarországi) Földművelésügyi Minisztérium Nemezetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztálya.  


Kétségtelen, hogy a tanyasi életforma legsérülékenyebb, bár vannak benne erőtartalékok, s ha megfelelően vizsgáljuk, akkor a pozitívumok meg is mutatkoznak.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport


TÁMOGASSA ADÓJA
2%-VAL AZ
ÉLŐ SZÉKELYFÖLD
EGYESÜLETET!
CIF: 36825602
Asociatia "Secuimea Vie"
537061 Atia nr. 127,
Jud. Harghita