16. Filmtettfeszt
Szerző: Admin
16. Filmtettfeszt
A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle október 5. és 9. között zajlik párhuzamosan Kolozsváron, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Szatmárnémetiben. Az aradi programra pedig egy héttel később, október 13–14-én kerül sor.
 
A magyar filmtörténet nagy klasszikusával indul október 5-én a 16. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle.
45 éves a magyar filmtörténet egyik csillogó gyöngyszeme, a Törőcsik Mari, Darvas Lili és Darvas Iván főszereplésével készült Szerelem.

A film digitálisan felújított verziója idén visszatért Cannes-ba, ahol egykor versenyzett az Arany Pálmáért, és elnyerte a zsűri nagydíját – ezt a restaurált verziót vetíti most nyitófilmként a Filmtettfeszt.
 
12 nagyjátékfilm, félennyi dokumentumfilm és közel 50 rövidfilm – ez az idei Filmtettfeszt mozgóképes mérlege.
 
Nagyjátékfilmek: Ernelláék Farkaséknál (r. Hajdú Szabolcs), Szerdai gyerek (Horváth Lilli), Anyám és más futóbolondok a családból (Fekete Ibolya), Veszettek (Goda Ibolya), Az éjszakám a nappalod (Dési András György, Móray Gábor), Az itt élő lelkek nagy része (Igor és Ivan Buharov), Gondolj rám (Kern András), Hajnali láz (Gárdos Péter), Saul fia (Nemes Jeles László), JutalomJáték (Edelényi János), Víkend (Mátyássy Áron).
A dokumentum- és kisjátékfilmekről ITT olvashat.

A vetítések programját - városok szerinti bontásban - ugyanazon a honlapon találja.


Élő Székelyföld Munkacsoport


TÁMOGASSA ADÓJA
2%-VAL AZ
ÉLŐ SZÉKELYFÖLD
EGYESÜLETET!
CIF: 36825602
Asociatia "Secuimea Vie"
537061 Atia nr. 127,
Jud. Harghita